Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Slovensko

Poslanci začali rokovací deň novelou o organizácii činnosti vlády

Na snímke plénum počas 15. schôdze NR SR v Bratislave 11. júna 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Taktiež sa má ustanoviť splnomocnenec vlády SR pre národnostné menšiny a splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity ako stáli splnomocnenci.

Bratislava 14. júna (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR začali štvrtý rokovací deň 15. schôdze vládnym návrhom novely zákona o organizácii činnosti vlády, podľa ktorého by mal vzniknúť samostatný Úrad podpredsedu vlády SR pre plán obnovy a znalostnú ekonomiku.

"Vládnym návrhom zákona sa zároveň odstráni doterajšia neštandardná a bezprecedentná právna úprava, keď v rámci Úradu vlády SR existovala samostatná organizačná zložka 'Úrad podpredsedu vlády, ktorý neriadi ministerstvo' so samostatnými kompetenciami, vystupovaním vo vzťahoch navonok, osobitným štatutárnym zástupcom, finančnou a riadiacou nezávislosťou od Úradu vlády SR," uvádza sa v dôvodovej správe.

Taktiež sa má ustanoviť splnomocnenec vlády SR pre národnostné menšiny a splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity ako stáli splnomocnenci. Zriadiť sa má aj Rada vlády SR pre národnostné menšiny.