Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Program schôdze by sa mohol skrátiť, prerokujú to poslanecké kluby

Na snímke zľava predseda NRSR Boris Kollár (Sme rodina), podpredseda NRSR Gábor Grendel (OĽaNO) a poslanec NRSR Robert Fico (Smer-SD) počas 51. schôdze NRSR v Bratislave 23. novembra 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Kollár oznámil, že poslanci môžu chodiť do pléna bez obmedzení, pretože treba rešpektovať právo ľudí na svoje zastupovanie cez volených poslancov.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR majú vo svojich kluboch rokovať o prípadnom skrátení programu aktuálnej 51. schôdze. Dohodlo sa na tom v utorok poslanecké grémium, oznámil predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina). Stiahnuť by sa podľa neho mohli napríklad poslanecké návrhy v prvom čítaní. Odobriť by to museli kluby, ktoré majú dodať svoje stanoviská. Program schôdze má momentálne vyše 78 bodov.

Poslanec Ladislav Kamenický (Smer-SD) v úvode schôdze navrhoval, aby sa plénum na aktuálnej schôdzi zaoberalo len návrhmi týkajúcimi sa pandémie a štátneho rozpočtu. Odôvodnil to zlou pandemickou situáciou. Následne zasadalo poslanecké grémium. Kollár súhlasí s tým, aby sa schôdza nenaťahovala.

Grémium tiež riešilo, aké podmienky majú mať poslanci pri vstupe do rokovacej sály v súvislosti s pandemickými opatreniami. Kollár oznámil, že poslanci môžu chodiť do pléna bez obmedzení, pretože treba rešpektovať právo ľudí na svoje zastupovanie cez volených poslancov.