Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

NRSR v závere prebralo návrhy na voľbu podpredsedu NKÚ a ombudsmana

Na snímke plénum počas hlasovania na 75. schôdzi Národnej rady SR v Bratislave 8. novembra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V stredu by mali poslanci zároveň pokračovať v hlasovaní, v utorok odhlasovali desiatky prebratých návrhov.

Bratislava 8. novembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR v závere utorkového rokovania 75. schôdze prebrali návrhy na voľbu podpredsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR a na voľbu ombudsmana.

Na post podpredsedu NKÚ sa hlásia traja uchádzači. Ide o Henrietu Crkoňovú, Máriu Machovú a Ivana Kuhna. Pôvodne kandidoval aj Miroslav Vilkovský, napokon svoju kandidatúru stiahol. Verejným ochrancom práv chcú byť traja kandidáti, a to Róbert Dobrovodský, Maroš Matiaško a Marián Török.

Poslanci budú v rokovaní pokračovať v stredu (9. 11.) od 9.00 h. Čaká ich rokovanie o návrhoch na skrátené legislatívne konanie k novele reformy súdnej mapy a k návrhu zákona, ktorý má zabezpečiť možnosť hlasovať v januárovom referende aj voličom, ktorí budú v karanténe alebo izolácii pre COVID-19. Po 14.00 h má plénum rokovať o novele zákona o profesionálnych náhradných rodičoch, ktorú vetovala prezidentka Zuzana Čaputová.

V stredu by mali poslanci zároveň pokračovať v hlasovaní, v utorok odhlasovali desiatky prebratých návrhov.