Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Tóth sa vrátil do parlamentu po odchode J.Bubnára

Na snímke poslanec Národnej rady (NR) SR za OĽaNO Vojtech Tóth skladá poslanecký sľub za odídeného poslanca OĽaNO Jozefa Bubnára počas 40. schôdze parlamentu 16. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Tóth už bol poslancom v tomto volebnom období. Do parlamentu pôvodne nastúpil po tom, ako sa Ján Mičovský stal ministrom pôdohospodárstva.

Bratislava 16. septembra (TASR) – Vojtech Tóth (OĽANO) sa vrátil do poslaneckých lavíc. Vo štvrtok v úvode 40. schôdze Národnej rady SR zložil opätovne poslanecký sľub.

„Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov. Budem dodržiavať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života," znie sľub. Poslanec ho potvrdzuje slovom „sľubujem" a podpisom.

Do pléna sa Tóth vracia po tom, ako sa mandátu vzdal Jozef Bubnár, ktorý bol zvolený za hnutie OĽANO. Svoj odchod z parlamentu zdôvodnil zdravotnými problémami, ako aj útokmi na politikov najmä v súvislosti s pandémiou. Ukázal na množstvo jej negatívnych dôsledkov a frustráciu, ktorú si vo veľkej miere podľa neho „odskákali" politici, vedci či novinári.

Tóth už bol poslancom v tomto volebnom období. Do parlamentu pôvodne nastúpil po tom, ako sa Ján Mičovský (OĽANO) stal ministrom pôdohospodárstva. Po Mičovského demisii mu Tóth uvoľnil miesto v poslaneckých laviciach.