Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Výbor sa má zaoberať údajným manipulovaním policajných nahrávok

Na snímke poslanec NR SR Juraj Šeliga. Foto: TASR Jaroslav Novák

Šeliga si myslí, že prípad zle prepísaných nahrávok elitných vyšetrovateľov je mimoriadne vážny.

Bratislava 16. augusta (TASR) - Údajným manipulovaním nahrávok a prepisov policajných vyšetrovateľov sa má v piatok (18. 8.) zaoberať Ústavnoprávny výbor Národnej rady (NR) SR. Pozvanie na výbor dostali generálny prokurátor Maroš Žilinka, prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry Rastislav Remeta a dočasný riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR Peter Juhás. Zvolanie výboru inicioval poslanec Juraj Šeliga. Chce, aby výbor riešil "podozrenia z účelového nevyšetrovania manipulácie policajných nahrávok vyšetrovateľov".

"Manipulácie s nahrávkami vyšetrovateľov a ich klamlivé podsúvanie verejnosti považujem za zásah do férovej politickej súťaže, nezávislosti vyšetrovania a krivenie spravodlivosti," uviedol Šeliga. Výbor bude zasadať online formou, o jeho zvolaní informuje web NR SR.

Šeliga si myslí, že prípad zle prepísaných nahrávok elitných vyšetrovateľov je mimoriadne vážny. Tvrdí, že predstavitelia Smeru-SD tak podsúvajú verejnosti klamlivý a manipulatívny obraz o tom, že polícia konala na objednávku.