Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

NS potvrdil členom zločineckej skupiny kolotočári nepodmienečné tresty

Ilustračné foto Foto: TASR

Exvyšetrovateľ NAKA a bývalý príslušník KÚFS sú vinní za činnosť pre zločineckú skupinu a z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa činiteľa.

Bratislava 25. mája (TASR) - Najvyšší súd (NS) SR potvrdil členom zločineckej skupiny nazývanej dunčovci alebo kolotočári nepodmienečné tresty odňatia slobody. Odsúdený bol aj exvyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a bývalý príslušník Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS). Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) o tom informoval na sociálnej sieti.

Šiesti boli právoplatne uznaní za vinných zo spáchania trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny ako jej členovia a tiež z drogových trestných činov. "Boli im uložené tresty odňatia slobody v trvaní deväť rokov až 13 rokov a štyri mesiace, trest prepadnutia majetku a ochranný dohľad v trvaní tri roky," spresnila prokuratúra.

Exvyšetrovateľ NAKA a bývalý príslušník KÚFS sú vinní za činnosť pre zločineckú skupinu a z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa činiteľa. "Boli im uložené tresty odňatia slobody v trvaní šesť rokov až sedem rokov a trest prepadnutia majetku," priblížil ÚŠP.

NS SR zamietol ich odvolania proti vlaňajšiemu rozsudku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) na minulotýždňovom verejnom zasadnutí. Odsúdení členovia zločineckej skupiny pôsobili najmä v oblasti Serede.