Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Dve zamestnankyne úradu práce v Pezinku zostávajú vo väzbe

Foto: TASR/AP

Zamestnankyne sú obvinené v kauze poskytovania pandemickej pomoci cez pezinský úrad práce.

Bratislava 5. januára (TASR) - Senát Najvyššieho súdu (NS) SR nechal v stredu dve zamestnankyne Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Pezinku vo väzbe. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

NS na neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z 9. decembra 2021. Následne podľa Važanovej rozhodol tak, že obvinenú Zuzanu Č. zobral do kolúznej väzby z dôvodu možného ovplyvňovania spoluobvinených a svedkov či marenia trestného stíhania. Druhú obvinenú Klaudiu O. zobral NS do útekovej a kolúznej väzby, priblížila Važanová. Dodala, že v jej prípade ide o dôvod možného ovplyvňovania spoluobvinených a svedkov a možného úteku.

Zamestnankyne sú obvinené v kauze poskytovania pandemickej pomoci cez pezinský úrad práce. Financie mali rozdávať v rozpore s internými predpismi bez splnenia požadovaných náležitostí a podmienok na čerpanie príspevku. Spracovali žiadosti a platobné poukazy na rôzne podozrivé aj nefunkčné obchodné spoločnosti. Týmto konaním spôsobili pre ÚPSVaR v Pezinku škodu 13,7 milióna eur.