Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

O odvolaní v kauze vraždy Jána Kuciaka má rozhodovať senát 2T

Na snímke zľava Jozef Kuciak a Jana Kuciaková, rodičia zavraždeného Jána Kuciaka a súrodenci zavraždeného Jána Kuciaka Mária Kuciaková a Jozef Kuciak sa rozprávajú s Danielom Lipšicom, právnym zástupcom poškodených Kuciakovcov, pred pojednávaním v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku 3. septembra 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Senát Špecializovaného trestného súdu 3. septembra oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej obžalovaných Mariana K. a Alenu Zs.

Bratislava 18. novembra (TASR) – O odvolaní v kauze vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej má rozhodovať senát 2T Najvyššieho súdu SR. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

„Trestná vec Mariana K. a spol. napadla dňa 16. novembra do senátu 2T. Členovia senátu po základnom oboznámení sa so spisom zvážia prípadné oznámenie zaujatosti, a preto sa zloženie senátu môže ešte zmeniť," doplnila hovorkyňa.

Senát Špecializovaného trestného súdu 3. septembra oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej obžalovaných Mariana K. a Alenu Zs. Obžalovaného Tomáša Sz. súd uznal za vinného a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody.