Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

NS SR rozšíril Martinovi K. dôvod väzby o preventívnu väzbu

Na archívnej snímke Martin K. Foto: TASR Ján Krošlák

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala 19. mája osem osôb pre korupčnú trestnú činnosť súvisiacu so SPF, sedem z nich obvinila.

Bratislava 16. júna (TASR) - Najvyšší súd (NS) SR v stredu rozšíril dôvod väzby finančníkovi Martinovi K. o preventívnu väzbu. Čiastočne tým vyhovel sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý Martina K. zobral len do kolúznej väzby. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Kolúzne dôvody väzby potvrdil NS SR bývalej riaditeľke Slovenského pozemkového fondu (SPF) Gabriele B. a ďalším piatim obvineným. "Sťažnosti obvinených Martina K., Adriany Š., Gabriely B., Pavla R., Romana K., Attilu H. a Margity Š. zamietol," uviedla hovorkyňa.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala 19. mája osem osôb pre korupčnú trestnú činnosť súvisiacu so SPF, sedem z nich obvinila. Išlo o policajné akcie s krycími názvami Latifundista a Feudál. Osoby sú obvinené z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prijímanie úplatku, podplácanie a zneužívanie právomoci verejného činiteľa.