Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

NSS: Disciplinárny senát prerušil konanie proti sudkyni Denise C.

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Denisa C. má v súčasnosti prerušený výkon funkcie sudkyne. Čelí obvineniam z korupcie.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR na stredajšom neverejnom zasadnutí prerušil disciplinárne konanie proti sudkyni Denise C. Dôvodom je, že pre skutok, ktorý je predmetom disciplinárneho konania, sa proti sudkyni vedie aj trestné konanie. TASR o tom informoval hovorca súdu Michal Hajtol.

"Disciplinárny senát prerušil disciplinárne konanie až do právoplatného skončenia trestného stíhania, ktoré je vedené na Národnej kriminálnej agentúre Prezídia Policajného zboru, odbore Západ, keďže pre skutok, pre ktorý sa disciplinárne konanie začalo, sa proti disciplinárne obvinenej sudkyni vedie trestné konanie," priblížil hovorca.

Denisa C. má v súčasnosti prerušený výkon funkcie sudkyne. Čelí obvineniam z korupcie. Ich existencia vyplynula z komunikácie Mariana K. cez aplikáciu Threema a zo svedeckej výpovede bývalého sudcu Okresného súdu Bratislava I Vladimíra Sklenku. Marian K. mal podľa jeho výpovede korumpovať viacerých sudcov aj v kauze zmeniek TV Markíza. Za ich falšovanie je Marian K. právoplatne odsúdený na 19-ročný trest odňatia slobody.

V disciplinárnej veci rozhoduje senát NSS SR na čele s predsedníčkou Anitou Filovou. Členmi senátu sú sudcovia Marián Fečík, Michal Matulník (sudca spravodajca) a prísediaci sudcovia Diana Treščáková a Kamil Baraník.