Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

NSS SR: O dve voľné miesta sudcov sa uchádzajú štyria kandidáti

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Uchádzač, ktorý nie je sudcom, absolvuje výberové konanie z písomnej časti. Tá sa skladá z prípadovej štúdie, písomného prekladu z cudzieho jazyka a písomného vypracovania súdneho rozhodnutia.

Bratislava 26. októbra (TASR) - Do výberového konania na obsadenie dvoch voľných miest sudcu Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR súd dostal zatiaľ štyri prihlášky. Približne o mesiac sa uskutoční výberové konanie. Pre TASR to uviedol hovorca NSS SR Michal Hajtol.

"Nasledovať bude samotné výberové konanie, ktorým sa overia odborné znalosti uchádzačov, ale aj ich všeobecný prehľad, schopnosť tvorivého myslenia, rýchlosť uvažovania či verbálny prejav uchádzačov a ich znalosť cudzieho jazyka. Termín výberového konania je 30. novembra," spresnil Hajtol.

Uchádzač, ktorý nie je sudcom, absolvuje výberové konanie z písomnej časti. Tá sa skladá z prípadovej štúdie, písomného prekladu z cudzieho jazyka a písomného vypracovania súdneho rozhodnutia. Po absolvovaní prvej časti sa v ďalšie dni uskutoční psychologické posúdenie a ústna časť. "Uchádzač, ktorý už je sudcom, sa vo výberovom konaní zúčastní na preklade textu z cudzieho jazyka, psychologickom posúdení a ústnej časti," vymenoval Hajtol.

NSS v najbližšom čase na svojej webovej stránke zverejní všetky žiadosti o zaradenie do výberového konania a zoznam členov výberovej komisie.

Do konca roka 2021 by mohlo na NSS SR pôsobiť 23 sudcov, momentálne ich je 21.