Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Najvyšší správny súd SR zatiaľ eviduje vyše 60 volebných žalôb

Na snímke volička si preberá obálku od členky volebnej komisie vo volebnej miestnosti v Centre voľného času Domino 29. októbra 2022 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Lehota na podávanie volebných žalôb sa skončila.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Najvyšší správny súd (NSS) SR doposiaľ eviduje vyše 60 volebných žalôb, lehota na ich podávanie sa skončila. Pribudnú k nim ešte tie, ktoré žalobcovia odoslali v stredu (9. 11.). Konečný počet žalôb zverejní NSS budúci týždeň. TASR o tom informoval hovorca súdu Michal Hajtol.

Súd doposiaľ eviduje 61 volebných žalôb v súvislosti s voľbami do orgánov samosprávy obcí a jednu sťažnosť v súvislosti s voľbami do samosprávnych krajov. Zapisuje ich do elektronickej podateľne, v rámci ktorej sa podľa hovorcu náhodným výberom prideľujú sudcom vo volebných senátoch.

"Počet volebných žalôb nie je konečný, keďže súd bude v najbližších dňoch prijímať volebné žaloby, ktoré žalobcovia odoslali v stredu 9. novembra. Konečný počet volebných žalôb, vrátane zoznamu žalobcov, zverejní NSS SR začiatkom budúceho týždňa," doplnil Hajtol.