Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Termín zasadnutia o sťažnostiach v prípade vraždy Kuciaka ešte nie je

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Sťažnosti obvinených v prípade vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej boli vo štvrtok (4.10) doručené na Najvyšší súd SR.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Najvyšší súd SR (NS SR) zatiaľ nevytýčil termín zasadnutia, na ktorých by mal rozhodnúť o sťažnostiach troch obvinených v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

"O sťažnostiach obvinených v trestnej veci Tomáš Sz. a spol. bude v zmysle Rozvrhu práce NS SR na rok 2018 rozhodovať senát 4 T v zložení P. Farkaš, Š. Harabin, P. Príbelský. O sťažnostiach rozhodne NS SR, ako súd sťažnostný, na neverejnom zasadnutí do piatich pracovných dní od predloženia sťažností na rozhodnutie. Termín zasadnutia zatiaľ nie je určený," uviedla v piatok pre TASR hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Sťažnosti obvinených v prípade vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej boli vo štvrtok (4.10) doručené na NS SR.

Sudca pre prípravné konanie ŠTS pracovisko Banská Bystrica poslal 30. septembra všetkých štyroch obvinených v prípade vraždy novinára a jeho snúbenice do väzby. Okrem Zoltána A. ostatní traja obvinení podali proti uzneseniu sťažnosť. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa vzdal práva na jej podanie.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Podľa prokurátora ÚŠP zavraždenie oboch mladých ľudí výstrelmi z pištole kalibru 9 mm, ku ktorému došlo 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači, má súvisieť s Kuciakovou prácou novinára.