Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Národný ústav detských chorôb nakúpi tisíce ochranných pomôcok

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Finančné prostriedky vo výške celkovo 500 000 eur holding MiddleCap Group prerozdelí subjektom na zabezpečenie potrieb pre deti v zdravotníckych zariadeniach, seniorov v Bratislave a zdravotníkov.

Bratislava 25. marca (TASR) - Národný ústav detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave nakúpi 40 000 ochranných rúšok, 3000 ochranných okuliarov, 3000 špeciálnych odevov a detské rúška v počte 10 000 kusov. Dostal na to finančný dar v hodnote 130 000 eur od holdingu MiddleCap Group. Generálny riaditeľ najväčšej detskej nemocnice na Slovensku Ladislav Kužela v tejto súvislosti uviedol, že si takúto pomoc váži.

Podľa Kuželu je v aktuálnej situácii dostatok certifikovaného ochranného zdravotníckeho materiálu problémom, preto má tento dar pre NÚDCH o to väčšiu hodnotu. "Naša nemocnica si základné zásoby urobila, tie sa však rýchlo míňajú, s touto zásielkou budeme vedieť dlhodobo zabezpečiť všetky nevyhnutné opatrenia, aby sme chránili našich zdravotníkov a našich pacientov," komentoval jej šéf.

Finančné prostriedky vo výške celkovo 500 000 eur holding prerozdelí subjektom na zabezpečenie potrieb pre deti v zdravotníckych zariadeniach, seniorov v Bratislave a zdravotníkov.