Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

NÚDCH pomôže ukrajinským deťom s onkologickými ochoreniami

Na archívnej snímke prednostka Kliniky detskej hematológie a onkológie Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave Alexandra Kolenová. Foto: TASR - Pavol Zachar

V súčasnosti sa riešia limitované možnosti evakuácie a transportu vážne chorých detí, priblížila prednostka kliniky detskej hematológie a onkológie (KDHaO) v Bratislave Alexandra Kolenová.

Bratislava 28. februára (TASR) - Národný ústav detských chorôb (NÚDCH) je pripravený postarať sa o detských pacientov s onkologickými ochoreniami z Kyjeva. Ako TASR informovala jeho hovorkyňa Dana Kamenická, ústav zatiaľ eviduje predbežne 15 detí vo veku do päť rokov. Riaditeľ NÚDCH Peter Bartoň deklaroval, že ústav je pripravený pomôcť aj ostatným deťom z Ukrajiny.

"Vďaka ústretovosti vedenia NÚDCH a Ministerstva zdravotníctva SR by sme vedeli zabezpečiť onkologickú starostlivosť pre detských pacientov. V súčasnosti sa riešia limitované možnosti evakuácie a transportu vážne chorých detí," priblížila prednostka kliniky detskej hematológie a onkológie (KDHaO) v Bratislave Alexandra Kolenová.

Vedenie KDHaO Lekárskej fakulty (LF) Univerzity Komenského (UK) a NÚDCH je zároveň podľa hovorkyne v kontakte s pracoviskom pre detskú onkológiu v nemocniciach v Ľvove a Kyjeve.