Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Národný ústav detských chorôb vytvoril priestor pre čakajúcich rodičov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Knižnica ponúka knihy nielen pre dospelých, ale aj pre deti či mladistvých. Pacienti alebo rodičia si ich môžu požičať, zobrať so sebou na oddelenie a po prečítaní vrátiť.

Bratislava 23. júna (TASR) - Národný ústav detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave vytvoril priestor pre čakajúcich rodičov, vo verejných priestoroch majú k dispozícii knižnicu. Práve psychická pohoda rodičov podľa riaditeľa nemocnice Petra Bartoňa vplýva na skoršie uzdravenie detských pacientov. TASR o tom informovala hovorkyňa NÚDCH Dana Kamenická.

"V detských nemocniciach sa už automaticky zameriavate na deti, no nesmieme zabúdať ani na dospelých, na rodičov. Práve ich psychická pohoda vplýva vo veľkej miere na skoré uzdravenie sa a skorší návrat pacienta domov," priblížil Bartoň.

Knižnica ponúka knihy nielen pre dospelých, ale aj pre deti či mladistvých. Pacienti alebo rodičia si ich môžu požičať, zobrať so sebou na oddelenie a po prečítaní vrátiť. "Ak máte knihy, ktoré ste už prečítali a vedeli by spraviť radosť ďalej, budeme radi, ak nám ich donesiete alebo pošlete," dodala Kamenická. Knižnicu sa podarilo vytvoriť pomocou nemocničného občianskeho združenia Pomáhame deťom v NÚDCH.