Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

O. Brendza sa bude o post primátora Stropkova uchádzať znova

Primátor mesta Stropkov Ondrej Brendza, archívna snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Svoj úmysel uchádzať sa o priazeň Stropkovčanov ako nezávislý kandidát oznámil v piatok v rámci otvorenia tamojšieho jarmoku.

Stropkov 5. augusta (TASR) – Súčasný primátor mesta Stropkov Ondrej Brendza sa bude snažiť obhájiť svoj post aj v nadchádzajúcich jesenných komunálnych voľbách. Svoj úmysel uchádzať sa o priazeň Stropkovčanov ako nezávislý kandidát oznámil v piatok v rámci otvorenia tamojšieho jarmoku. Pre TASR to potvrdil hovorca mesta Peter Novák.

Kandidatúru ohlásil Brendza za prítomnosti zástupcov partnerských miest z Česka, Poľska a Ukrajiny a tiež predsedu Prešovského samosprávneho kraja Milana Majerského, pričom vyzdvihol spoluprácu s nimi. "Som presvedčený, že výsledky našej spolupráce sú historicky najúspešnejšie a sú viditeľné v meste i v celom okrese. Dovolím si povedať, že ide o spoločný úspech všetkých obyvateľov mesta a plodnej spolupráce úradu a zastupiteľstva," uviedol.

Brendza je bývalý riaditeľ katastrálneho úradu a medzinárodný futbalový rozhodca, má 48 rokov a vo funkcii pôsobí od roku 2014.