Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

O. Dostál predkladá zákon o charakteristických črtách verejnej správy

Na snímke poslanec NR SR Ondrej Dostál (SaS). Foto: TASR - Jakub Kotian

Poslanec pripomína, že touto problematikou sa vo svojej rigoróznej práci zaoberal predseda parlamentu Andrej Danko (SNS).

Bratislava 26. novembra (TASR) – V slovenskom právnom poriadku absentuje zákon, ktorý by upravoval charakteristické črty verejnej správy. Poukázal na to poslanec Národnej rady (NR) SR Ondrej Dostál (SaS). Predkladá preto návrh zákona o verejnej správe a jej charakteristických črtách.

Pripomína, že touto problematikou sa vo svojej rigoróznej práci zaoberal predseda parlamentu Andrej Danko (SNS). "Predkladám zákon o verejnej správe a jej charakteristických črtách. Ide o zákon, ktorý je inšpirovaný rigoróznou prácou Andreja Danka," povedal pre TASR Dostál.

Pokiaľ bude zákon zaradený do programu, tak by o ňom poslanci NR SR mali rokovať ešte na novembrovej schôdzi.

Danko na nedávnej tlačovej konferencii povedal v reakcii na otázku o Dostálovom návrhu zákona, že Dostál je politický autista, ktorý si lepšie rozumie so psíkmi ako s ľuďmi.

"Predseda NR SR Andrej Danko sa nebude k pánovi poslancovi vyjadrovať. Túto iniciatívu vníma ako jeho predvolebnú kampaň," komentoval pre TASR v utorok Dankov hovorca Tomáš Kostelník.