Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

O financie z plánu obnovy sa chce uchádzať aj skupina Agel

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spoločnosť to považuje za jedinečnú príležitosť, ako zlepšiť roky nedofinancované zdravotníctvo a ako zvýšiť kvalitu zdravotnej starostlivosti pacientom v regiónoch.

Bratislava 13. mája (TASR) - O spolufinancovanie projektov z plánu obnovy sa chce uchádzať aj skupina Agel SK. Pre TASR to uviedla hovorkyňa skupiny Martina Pavliková.

"Naším zámerom je podieľať sa na projektoch financovaných z alokácie plánu obnovy. Pripravujeme jednotlivé zámery podľa dostupných informácií a podľa indikatívneho harmonogramu výziev zverejneného Ministerstvom zdravotníctva SR," doplnila.

Spoločnosť to považuje za jedinečnú príležitosť, ako zlepšiť roky nedofinancované zdravotníctvo a ako zvýšiť kvalitu zdravotnej starostlivosti pacientom v regiónoch.

Spoločnosť Agel SK na Slovensku pôsobí od roku 2006. Prevádzkuje 12 nemocníc, špecializovanú nemocnicu v Bratislave, pracovnú zdravotnú službu a ďalšie spoločnosti, ktoré súvisia s poskytovaním zdravotnej starostlivosti.

Z prostriedkov z plánu obnovy chce dve nové nemocnice v Humennom a Rimavskej Sobote postaviť sieť nemocníc Svet zdravia. Chce tiež realizovať prístavbu v Spišskej Novej Vsi a v Michalovciach či rekonštruovať oddelenie v Topoľčanoch.

Plán obnovy je súčasťou mechanizmu, ktorý predstavuje najväčší stimulačný balík v histórii Európskej únie. Cieľom je obnoviť Európu po pandémii. Kľúčovou súčasťou Plánu obnovy a odolnosti SR je už schválená reforma siete nemocníc. Projekty, na ktoré budú použité peniaze v súvislosti s obnovou nemocníc, zatiaľ známe nie sú. Výzva má byť podľa predbežného harmonogramu zverejnená v septembri.