Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

O návrhu väzobne stíhať exšéfa Finančnej správy sa rozhodne v nedeľu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Výsluch Františka I. začne o 13.00 h na ŠTS v Pezinku.

Bratislava 31. januára (TASR) - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) sa začne v nedeľu od poludnia zaoberať návrhom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na väzobné stíhanie bývalého šéfa Finančnej správy Františka I. a ďalších troch osôb zadržaných v rámci policajnej akcie Mýtnik.

Výsluch Františka I. začne o 13.00 h na ŠTS v Pezinku, keď prokurátor mu navrhuje väzbu zo všetkých troch dôvodov, a to možného pokračovania v trestnej činnosti, z dôvodu úteku i možného ovplyvňovania svedkov. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

František I., bývalý šéf IT sekcie Finančnej správy Milan G. a Jana R. sú stíhaní za obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, podnikateľ Peter B. za zločin prijímania úplatku. Informovala o tom TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Ostatné osoby zadržané počas akcie Mýtnik boli prepustené na slobodu.

Národná kriminálna agentúra zadržala v rámci piatkovej (29. 1.) akcie Mýtnik bývalého šéfa Finančnej správy SR Františka I. a ďalších osem osôb.