Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

O odklad platenia poistného už požiadalo vyše 12.000 subjektov

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Všeobecnú zdravotnú poisťovňu požiadalo o odklad takmer 6000 SZČO a zamestnávateľov.

Bratislava 2. júna (TASR) - O odklad splatnosti preddavku na poistné za mesiac marec doteraz požiadalo zdravotné poisťovne (ZP) viac ako 12.000 zamestnávateľov a samostatne zárobkovo činných osôb (SZČO).

Všeobecnú zdravotnú poisťovňu (VšZP) požiadalo o odklad takmer 6000 SZČO a zamestnávateľov. „Odložené poistné za marec predstavuje aktuálne sumu 3,63 milióna eur,“ informovala Zuzana Štukovská z referátu komunikácie VšZP.

ZP Dôvera eviduje 5615 žiadostí o posun splatnosti preddavku na poistné za marec. „Z toho bolo 2058 podaných individuálnymi platiteľmi, teda živnostníkmi alebo samoplatiteľmi, a 3557 žiadostí podali zamestnávatelia,“ povedal pre TASR PR špecialista poisťovne Matej Štepiansky.

Union ZP požiadalo o odklad splatnosti preddavku za marec podľa hovorkyne Beáty Dupaľovej Ksenzsighovej 1776 platiteľov, z toho 1540 zamestnávateľov a 236 SZČO.

Požiadať o odklad splatnosti preddavku na poistné za marec umožnili vybranej skupine platiteľov za presne stanovených podmienok zmeny v legislatíve počas krízy, spojenej s novým koronavírusom.