Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Poslanci ukončili diskusiu k návrhu odmeny 500 eur za účasť vo voľbách

Na snímke koaličný poslanec NR SR Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Hlasovať o návrhu sa má v stredu (29. 3.) o 11.00 h.

Bratislava 28. marca (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorok po 19.00 h ukončili diskusiu k návrhu odmeny 500 eur za účasť na septembrových predčasných parlamentných voľbách. Po lídrovi OĽANO Igorovi Matovičovi vystúpili v rozprave ešte poslanci Slavěna Vorobelová a Martin Beluský. Hlasovať o návrhu sa má v stredu (29. 3.) o 11.00 h.

Poslanci sa opäť zídu v stredu o 9.00 h, keď majú rokovať o novele zákona o verejnom obstarávaní z dielne Sme rodina. Upraviť sa ňou majú podmienky a predpoklady na vymenovanie podpredsedu Úradu pre verejné obstarávanie. Zmena sa týka podmienky predkladania platného osvedčenia Národného bezpečnostného úradu na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami.

Od 10.00 h má pred poslancami vystúpiť podpredsedníčka Najvyššej rady Ukrajiny Olena Kondratiuková. Po dopoludňajšom hlasovaní je na pláne návrh Vladimíra Faiča (Smer-SD) na prijatie uznesenia "k urýchleniu realizácie memoranda o zlepšení systému zdravotníctva uzavretého medzi vládou SR a Lekárskym odborovým združením". Popoludní má parlament naplánované rokovanie o viacerých poslaneckých návrhoch. Ide napríklad o novelu Trestného poriadku či novelu zákona o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti.