Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

O post generálneho riaditeľa SND sa uchádzajú štyria kandidáti

Na archívnej snímke je nová budova Slovenského národného divadla (SND) v Bratislave. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Ministerstvo priblížilo, že termín verejného vypočutia, mená kandidátov i členov poradného orgánu zverejní v lehotách určených príslušnou smernicou.

Bratislava 26. januára (TASR) - O post generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla (SND) sa uchádzajú štyria kandidáti. Všetci splnili potrebné náležitosti podľa oznámenia o procese verejného vypočutia. Vyplýva to z vyjadrenia hovorkyne Ministerstva kultúry (MK) SR Zuzany Viciaňovej. V budove rezortu sa v stredu (25. 1.) otvárali obálky s menami prihlásených.

"V najbližšom období uchádzači absolvujú hĺbkový pohovor s personálnou poradkyňou priamo menovanou ministerkou kultúry na odporúčanie osobného úradu MK SR. Na základe predmetného pohovoru a troch referencií uvedených uchádzačmi personálna poradkyňa vypracuje profily uchádzačov a uchádzačiek, preverí ich schopnosti a odborné znalosti," ozrejmila hovorkyňa s tým, že hodnotenie sa potom predloží na druhé kolo poradnému orgánu.

Súčasťou druhého kola bude okrem iného neverejné vypočutie uchádzačov. "Po tomto procese bude nasledovať tretie kolo - verejné vypočutie kandidátov, ktoré bude vysielané naživo za účasti verejnosti," doplnila Viciaňová. Následne sa bude hlasovať o novom generálnom riaditeľovi SND.

Ministerstvo priblížilo, že termín verejného vypočutia, mená kandidátov i členov poradného orgánu zverejní v lehotách určených príslušnou smernicou.