Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

O škodlivosti drog polícia poučila od roku 2016 viac ako 103.000 detí

Ilustračná snímka Foto: TASR/Polícia

Policajti informujú aj o škodlivom vplyve alkoholu na organizmus dieťaťa a o možnosti vzniku závislosti od alkoholu.

Bratislava 26. decembra (TASR) - Polícia od roku 2016 uskutočnila vyše 3800 aktivít, a to najmä formou prednášok a besied, na ktorých informovala o škodlivosti užívania drog a návykových látok vrátane alkoholu viac ako 103.000 detí. Išlo prevažne o žiakov druhého stupňa základných škôl a študentov stredných škôl. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Karolína Barinková.

"Takmer 200 aktivít sme pripravili pre verejnosť, rodičov, centrá pre deti a rodiny, pedagógov, centrá pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, diagnostické ústavy, komunitné centrá, koordinátorov prevencie, reedukačné centrá, školských psychológov, spoločensky vylúčené skupiny," priblížila.

Pri realizovaní preventívnych a vzdelávacích aktivít sa polícia snaží zvyšovať právne vedomie najmä u detí a mládeže a poskytnúť im informácie o trestnej činnosti súvisiacej s drogami a psychotropnými látkami. "Príslušníci PZ vykonávajú prednášky, besedy zamerané na informovanie o škodlivosti užívania drog a návykových látok vrátane alkoholu. Poskytujú informácie o drogách, drogovej závislosti a pomoci drogovo závislým," vysvetlila Barinková.

Policajti informujú aj o škodlivom vplyve alkoholu na organizmus dieťaťa a o možnosti vzniku závislosti od alkoholu. "Upozorňujú na negatívne dôsledky konania človeka pod vplyvom alkoholu," doplnila hovorkyňa.