Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

O väzbe Jozefa J. v korupčnej kauze SŠHR sa bude rozhodovať vo štvrtok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, rozhodol 31. júla o vzatí Jozefa J. do väzby.

Bratislava 4. augusta (TASR) – Najvyšší súd (NS) SR sa bude vo štvrtok (6. 8.) zaoberať sťažnosťou Jozefa J., ktorý je obvinený z pokračovania obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku v kauze korupcie v Správe štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR.

"Termín verejného zasadnutia v trestnej veci Jozefa J. a spol. bol určený na 6. augusta o 14.00 h," uviedla pre TASR hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, rozhodol 31. júla o vzatí Jozefa J. do väzby. Dôvodom väzby bola obava z možného ovplyvňovania svedkov. Rozhodnutie nebolo právoplatné, obvinený proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne NS SR. Druhého obvineného, Mariána G., v kauze sudca ŠTS napokon prepustil na slobodu.

Národná kriminálna agentúra 29. júla opätovne zasahovala v prípade korupcie v SŠHR a vykonávala zaisťovacie úkony v Žilinskom a Trenčianskom kraji. Vyšetrovateľ obvinil v prípade akcie Rezerva 2 štyri fyzické a jednu právnickú osobu pre viacero skutkov kvalifikovaných ako porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku, machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe, legalizácia príjmu z trestnej činnosti a podplácanie.