Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

O väzbe pre exšéfa Finančnej správy SR by sa malo rozhodnúť v pondelok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

František I., bývalý šéf IT sekcie finančnej správy Milan G. a Jana R. sú stíhaní za obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

Bratislava 31. januára (TASR) - Rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku o návrhu na väzobné stíhanie bývalého riaditeľa Finančnej správy SR Františka I. by malo padnúť v pondelok (1. 2.) o 12.30 h. Informoval o tom jeho obhajca Juraj Gavalec.

"Môj klient popiera obvinenie, nedopustil sa tohto trestného činu," zdôraznil Gavalec. Doplnil, že z jeho pohľadu chýba obvineniu veľa podstatných náležitostí. Bližšie sa vyjadriť nechcel.

Sudca pre prípravné konanie ŠTS v Pezinku má rozhodnúť v pondelok o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na väzobné stíhanie dovedna štyroch osôb zadržaných v rámci policajnej akcie Mýtnik.

František I., bývalý šéf IT sekcie finančnej správy Milan G. a Jana R. sú stíhaní za obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, podnikateľ Peter B. za zločin prijímania úplatku. Informovala o tom TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Ostatné osoby zadržané počas akcie Mýtnik prepustili na slobodu.