Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

O väzobnom stíhaní v prípade poškodeného Tiposu sa rozhodne v piatok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počas akcie v utorok (26. 11.) v priestoroch spoločnosti príslušníci NAKA zadržali šéfa Tiposu Jána B. a šéfa IT odboru Miloša P.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Sudca Špecializovaného trestného (ŠTS) súdu v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica bude v piatok (29. 11.) rozhodovať o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) väzobne stíhať dve osoby zaistené počas razie v priestoroch spoločnosti Tipos. Počas akcie v utorok (26. 11.) v priestoroch spoločnosti príslušníci NAKA zadržali šéfa Tiposu Jána B. a šéfa IT odboru Miloša P.

"Sudca pre prípravné konanie bude v piatok od 10.00 h na ŠTS v Banskej Bystrici rozhodovať o návrhu prokurátora ÚŠP na vzatie do väzby dvoch osôb, ktoré sú obvinené z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, ako aj zo zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti," povedala pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. "Obvinenie bolo vznesené obidvom zadržaným osobám, na ktoré bol súčasne spracovaný aj návrh na vzatie do väzby," uviedla pre TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Polícia vo štvrtok na sociálnej sieti informovala, že v prípade poškodenej lotériovej spoločnosti vyšetrovateľ NAKA obvinil dve osoby z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Zároveň polícia potvrdila, že vyšetrovateľ prokurátorovi ÚŠP predložil podnet na ich vzatie do väzby. V uvedenej veci je poškodená spoločnosť Tipos.

Ministerstvo financií (MF) SR v utorok po medializácii policajnej akcie uviedlo, že je znepokojené situáciou v spoločnosti Tipos. "S ohľadom na priebeh vyšetrovania sa nebudeme k tejto téme momentálne vyjadrovať," tlmočil stanovisko rezortu tlačový odbor MF.