Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

O Vedeckú kaviareň záujemcovia neprídu, zverejnená bude na internete

Ilustračná snímka. Foto: Malin Björnsdotter/Arvid Guterstam

Norbert Žilka z Neuroimunologického ústavu Slovenskej akadémie vied bude odpovedať a prednášať na tému Aká je exspiračná doba ľudského mozgu.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Bez publika, ale s odpoveďami na otázky verejnosti sa uskutoční aprílová Vedecká kaviareň Centra vedecko-technických informácií (CVTI) SR. Jej témou bude starnutie ľudského mozgu a vysielaná bude na youtube kanáli CVTI SR - Veda v CENTRE. Informuje o tom CVTI na svojej internetovej stránke.

Norbert Žilka z Neuroimunologického ústavu Slovenskej akadémie vied bude odpovedať a prednášať na tému Aká je exspiračná doba ľudského mozgu? Okrem toho bude tiež odpovedať na otázky, ktoré môžu ľudia zasielať do 15. apríla.

"Zvolili sme túto cestu, aby záujemcovia o náš formát podujatí ani v tejto komplikovanej situácii neprišli a mohli byť pri tom z pohodlia domova," uviedli organizátori z Národného centra pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti pri CVTI SR. Podobnou formou sa plánuje realizovať aj podujatie určené najmä žiakom a študentom – Vedecká cukráreň.