Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Občania z pohraničia Rakúska, Poľska a Maďarska môžu prísť na test

Ilustračné foto. Foto: TASR – Lukáš Grinaj

Po príchode z Českej republiky a Ukrajiny treba absolvovať povinnú domácu karanténu, ktorá sa končí obdržaním negatívneho výsledku testu na COVID-19.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Slovenskí občania žijúci v prihraničných oblastiach Rakúska, Maďarska či Poľska sa v prípade záujmu môžu dať otestovať na Slovensku. Bratislavská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Z Rakúska, Maďarska a Poľska platí voľný prechod na územie Slovenskej republiky. "Povinnosť izolácie a testovania na COVID-19 sa na tento prechod nevzťahuje," približuje polícia. Vzhľadom na vyhlásený zákaz vychádzania sa však neodporúča v čase núdzového stavu cestovať. "Ak si občan Slovenskej republiky žijúci v prihraničných obciach chce dať urobiť test na Slovensku, môže tak z týchto krajín urobiť," dodala polícia.

Po príchode z Českej republiky a Ukrajiny treba absolvovať povinnú domácu karanténu, ktorá sa končí obdržaním negatívneho výsledku testu na COVID-19. "Toto sa nevzťahuje na osoby, ktoré sú pri vstupe na územie Slovenskej republiky schopné preukázať sa negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 vykonaným v laboratóriách mimo územia Slovenskej republiky, nie starším ako 72 hodín," pripomenuli.