Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Obhajca Neszméry: Dokazovanie v kauze zmeniek bolo predčasne ukončené

Na snímke obžalovaný Štefan Á. (vľavo) a jeho obhajca František Neszméry prichádzajú na pojednávanie v kauze televíznych zmeniek TV Markíza na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 29. septembra 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Neszméry pripomenul, že v kauze zmeniek bol jeho klient vylúčený na samostatné konanie. Zo štyroch zmeniek podpísal dve zmenky.

Pezinok 29. septembra (TASR) - Dokazovanie v kauze dvoch televíznych zmeniek TV Markíza, kde figuruje obžalovaný Štefan Á., pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) v Pezinku bolo predčasne ukončené. Uviedol to vo svojej záverečnej reči obhajca obžalovaného Štefan Neszméry.

"Rešpektujem však rozhodnutie súdu," povedal obhajca. "My sa nemáme zaoberať tým, kto a kedy vyrobil zmenky," uviedol pred senátom ŠTS. Pripomenul, že v kauze zmeniek bol jeho klient vylúčený na samostatné konanie. Zo štyroch zmeniek podpísal dve zmenky. "Doteraz nebola zodpovedaná otázka, kto a kedy dopísal dátum a text na zmenkách," zdôraznil advokát. Požiadal súd, aby z ďalšej časti záverečnej reči bola vylúčená verejnosť.

Po krátkej porade predseda senátu ŠTS vyhovel návrhu obhajcu a verejnosť z časti prednesu záverečnej reči vylúčil. Ide už o tretie vylúčenie verejnosti z časti hlavného pojednávania počas necelých dvoch dní. Proti vylúčeniu verejnosti nemali výhrady ani právni zástupcovia poškodenej TV Markíza.



Pred jeho záverečnou rečou predniesli svoje záverečné reči prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta, právni zástupcovia TV Markíza Peter Kubina a Tomáš Kamenec.

ŠTS v Pezinku vyhlásil v utorok (28. 9.) dokazovanie v kauze za ukončené. Predtým vypovedala znalkyňa a súd sa oboznamoval s listinnými dôkazmi, ktoré obsahovali utajované skutočnosti. Súd preto v utorok dva razy vylúčil verejnosť.