Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Obhajoba Dušana K. navrhuje vypočuť viacero svedkov i konfrontáciu

Na archívnej snímke Erik Magál, obhajca bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Magál navrhuje predvolať a vypočuť štvoricu osôb, ktorá čelí obžalobe pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny takáčovcov.

Pezinok 16. septembra (TASR) – Obhajoba bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. navrhuje Špecializovanému trestnému súdu (ŠTS) vypočuť viacero svedkov. Medzi nimi aj prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Michala Šúreka, ktorý podal voči Dušanovi K. obžalobu. Žiada tiež konfrontáciu medzi obžalovaným a takáčovcom Matejom Z.

Okrem iných navrhuje obhajoba vypočuť aj advokáta Adriána Suchánka. „Mal byť osobou, ktorá poskytovala Matejovi Z. informácie o dôvodoch väzobného stíhania Ľubomíra Kudličku,“ zdôvodnil obhajca Erik Magál.

Tiež navrhuje predvolať a vypočuť štvoricu osôb, ktorá čelí obžalobe pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny takáčovcov. „Existencia tejto skupiny nebola doposiaľ preukázaná právoplatným odsudzujúcim rozsudkom,“ dodal Magál. Žiada aj konfrontáciu medzi obžalovaným Dušanom K. a takáčovcom Matejom Z., tiež vykonanie ďalších listinných dôkazov.

Sudkyňa Pamela Záleská prerušila hlavné pojednávanie, po prestávke by mala oznámiť, ktorým návrhom obhajoby vyhovie.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala Dušana K. koncom októbra minulého roka. Svojej funkcie sa vzdal krátko po vznesení obvinenia. Čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Vo väzbe je od októbra minulého roka.