Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Oblasť limitov pri obstarávaní áut by sa mohla v zákone upraviť

Ilustračné foto Foto: TASR

Predpokladá to novela zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy, ktorú poslanci Národnej rady (NR) SR v piatok posunuli do druhého čítania.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Ustanovenia o limitoch pri obstarávaniach osobných áut by sa mohli upraviť. Predpokladá to novela zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy, ktorú poslanci Národnej rady (NR) SR v piatok posunuli do druhého čítania.

Cieľom novely je podľa slov predkladateľov ustanoviť, aby aj limity výdavkov na obstaranie ekologických osobných áut štátnymi organizáciami boli ustanovené nariadením vlády, v ktorom budú osobitne ustanovené limity pri autách so spaľovacími motormi a osobitne pri ekologických vozidlách.

Zo zákona preto navrhujú vypustiť súčasné ustanovenie o spôsobe určenia limitu výdavkov na obstaranie osobných automobilov na prepravu osôb, ktoré sú zároveň ekologickými vozidlami, pričom sa limity výdavkov pri takýchto autách ustanovujú priamo v nariadení vlády rovnako ako limity výdavkov pre ostatné osobné autá.