Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Obmedzenie prevádzky cudzineckých polícií predĺžili do 8. októbra

Ilustračné foto. Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky

Policajti žiadajú cudzincov, aby počkali s podávaním žiadosti o obnovenie prechodného pobytu na území Slovenskej republiky a vyjadrili trpezlivosť k tejto situácii

Bratislava 28. septembra (TASR) - Úrad hraničnej a cudzineckej polície (ÚHCP) Prezídia Policajného zboru (PPZ) SR predĺžil obmedzenie prevádzky všetkých stránkových pracovísk oddelení cudzineckej polície (OCP) Policajného zboru (PZ) do 8. októbra. Dôvodom je pretrvávajúca nutnosť plnenia úloh súvisiacich s enormným nárastom nelegálnej migrácie na území Slovenskej republiky. TASR o tom informovala Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie PPZ.

Na OCP PZ budú naďalej vybavované tri skupiny cudzincov, a to študenti, ktorí nastupujú do prvého ročníka stredných alebo vysokých škôl a už sú objednaní prostredníctvom rezervačného systému. Ďalšou skupinou sú žiadatelia o národné víza v záujme SR, ktorí už sú objednaní prostredníctvom rezervačného systému a ďalšou žiadatelia o dočasné útočisko na území Slovenskej republiky.

Tieto kategórie osôb, ktoré budú naďalej vybavované, ÚHCP PPZ rozširuje o ďalšiu kategóriu, a to o žiadateľov o udelenie prechodného pobytu na účel zamestnania na území Slovenskej republiky a už sú objednaní prostredníctvom rezervačného systému.

Žiadajú cudzincov, aby počkali s podávaním žiadosti o obnovenie prechodného pobytu na území Slovenskej republiky a vyjadrili trpezlivosť k tejto situácii. Úrad zároveň vyzýva cudzincov, aby nezaťažovali riaditeľstvá hraničnej a cudzineckej polície PPZ žiadosťami o výnimky, pokiaľ to nie je skutočne nevyhnutné.

Upozorňujú tiež na to, že z dôvodu stavebných úprav na Oddelení cudzineckej polície Policajného zboru Ružomberok bude toto oddelenie v dňoch 2. až 4. októbra úplne zatvorené. Skupiny osôb, pre ktoré platia výnimky na vybavovanie a sú objednané na termíny v týchto dňoch, budú vybavené až v dňoch 5. až 6. októbra. Vyzývajú osoby v tejto situácii, aby sa obrátili na Riaditeľstvo hraničnej a cudzineckej polície PPZ Banská Bystrica emailom, aby im bol pridelený náhradný termín.