Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 12. jún 2024Meniny má Zlatko
< sekcia Slovensko

Obnovili vyšetrovanie previerky špeciálneho prokurátora D. Lipšica

Na snímke špeciálny prokurátor Daniel Lipšic na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici 17. mája 2022. Foto: TASR - Ján Krošlák

O pochybnostiach, súvisiacich s dodržaním procesného postupu pri udelení bezpečnostnej previerky špeciálnemu prokurátorovi informovali médiá na začiatku roka 2022.

Bratislava 13. decembra (TASR) – Polícia sa opätovne zaoberá podnetom na trestné stíhanie vo veci bezpečnostnej previerky špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. O obnovení v predchádzajúcom období odmietnutého trestného stíhania informoval na sociálnej sieti líder hnutia Republika Milan Uhrík. Procesné úkony vo veci vyšetrovania bezpečnostnej previerky vrcholového predstaviteľa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) potvrdil aj hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) Michal Szeiff.

"Môžeme potvrdiť, že zo strany Krajskej prokuratúry v Bratislave bol na Odbor kriminálnej polície KR PZ v Bratislave vrátený vyšetrovací spis v súvislosti s vami uvedeným prípadom, a súčasne boli uložené konkrétne pokyny na vykonanie procesných úkonov. Bližšie sa k priebehu vyšetrovania vyjadrovať v súčasnosti nebudeme," uviedol Szeiff.

Uhrík na sociálnej sieti počas víkendu informoval, že vypovedal na polícii, obnovenie prípadu spojil s možným politickým vydieraním voči Sme rodina, týkajúcim sa hlasovania o vyslovení nedôvery vláde.

O pochybnostiach, súvisiacich s dodržaním procesného postupu pri udelení bezpečnostnej previerky špeciálnemu prokurátorovi informovali médiá na začiatku roka 2022. Opozícia v tomto prípade podala trestné oznámenie.