Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Slovensko

OBRAZOM: Slovensko má nového prezidenta Petra Pellegriniho

Na snímke prezident SR Peter Pellegrini počas prehliadky Čestnej stráže prezidenta SR po prevzatí Prezidentského paláca od predchodkyne Zuzany Čaputovej v Bratislave 15. júna 2025. Foto: TASR - Michal Svítok

Pozrite si fotografie z inauguračného dňa.

Bratislava 16. júna (TASR/TERAZ.sk) - Slovensko má od soboty (15. 6.) nového prezidenta. Stal sa ním Peter Pellegrini. Pozrite si momenty slávnostného dňa inaugurácie.

Na snímke členovia Čestnej stráže prezidenta SR nesú štátne vyznamenia na slávnostnú schôdzu Národnej rady SR pri príležitosti zloženia sľubu zvoleného prezidenta SR Petra Pellegriniho v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke zvolený prezident SR Peter Pellegrini prichádza na slávnostnú schôdzu Národnej rady SR pri príležitosti zloženia sľubu prezidenta SR v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Na snímke zvolený prezident SR Peter Pellegrini skladá sľub predpísaný Ústavou SR do rúk predsedu Ústavného súdu SR Ivana Fiačana (druhý vpravo), vpravo dosluhujúca prezidentka SR Zuzana Čaputová na slávnostnej schôdzi NR SR v budove Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke uprostred prezident SR Peter Pellegrini počas príhovoru po zložení prezidentského sľubu na slávnostnej schôdzi NR SR v budove Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke vľavo zvolený prezident SR Peter Pellegrini skladá sľub predpísaný Ústavou SR do rúk predsedu Ústavného súdu SR Ivana Fiačana (druhý zľava) počas slávnostnej schôdze Národnej rady SR pri príležitosti zloženia sľubu prezidenta SR v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave. Vpravo odchádzajúca prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Na snímke zvolený prezident SR Peter Pellegrini sa podpisuje pri skladaní sľubu prezidenta SR predpísaného Ústavou SR do rúk predsedu Ústavného súdu SR Ivana Fiačana počas slávnostnej schôdze Národnej rady SR pri príležitosti zloženia sľubu prezidenta SR v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Na snímke uprostred prezident SR Peter Pellegrini, vľavo jeho predchodkyňa Zuzana Čaputová a vpravo podpredseda Národnej rady SR Peter Žiga (Hlas-SD), ktorý je poverený jej vedením, tlieskajú po zložení prezidentského sľubu na slávnostnej schôdzi NR SR v budove Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke v pozadí zľava bývalá prezidentka SR Zuzana Čaputová, prezident SR Peter Pellegrini, podpredseda Národnej rady SR Peter Žiga (Hlas-SD), ktorý je poverený jej vedením a predseda Ústavného súdu SR Ivan Fiačan a pozvaní hostia počas slávnostnej schôdze Národnej rady SR pri príležitosti zloženia sľubu prezidenta SR v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Na snímke diplomat a prezidentský protikandidát Petra Pellegriniho Ivan Korčok na slávnostnej schôdzi Národnej rady SR pri príležitosti zloženia sľubu zvoleného prezidenta SR Petra Pellegriniho v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke v popredí bývalý prezident SR Ivan Gašparovič, jeho manželka Silvia Gašparovičová, za ním bývalý prezident SR Andrej Kiska a jeho manželka Martina Kisková na slávnostnej schôdzi Národnej rady SR pri príležitosti zloženia sľubu zvoleného prezidenta SR Petra Pellegriniho v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke bývalý český prezident Miloš Zeman na slávnostnej schôdzi Národnej rady SR pri príležitosti zloženia sľubu zvoleného prezidenta SR Petra Pellegriniho v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke vpravo podpredseda Národnej rady SR Peter Žiga (Hlas-SD), ktorý je poverený jej vedením, otvára slávnostnú schôdzu NR SR pri príležitosti zloženia sľubu zvoleného prezidenta SR Petra Pellegriniho, uprostred predseda Ústavného súdu SR Ivan Fiačan, v budove Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke člen čestnej stráže prezidenta SR nesie Ústavu SR počas slávnostnej schôdze Národnej rady SR pri príležitosti zloženia sľubu prezidenta SR Petra Pellegriniho v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Na snímke prezident SR Peter Pellegrini počas príhovoru po zložení prezidentského sľubu na slávnostnej schôdzi NR SR v budove Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave. V pozadí zľava jeho predchodkyňa Zuzana Čaputová, podpredseda Národnej rady SR Peter Žiga (Hlas-SD), ktorý je poverený jej vedením a predseda Ústavného súdu SR Ivan Fiačan.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke bývalý český premiér Andrej Babiš na slávnostnej schôdzi Národnej rady SR pri príležitosti zloženia sľubu zvoleného prezidenta SR Petra Pellegriniho v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke vpravo Vladimír Mečiar na slávnostnej schôdzi Národnej rady SR pri príležitosti zloženia sľubu zvoleného prezidenta SR Petra Pellegriniho v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR- Michal Svítok


Na snímke bývalá prezidentka SR Zuzana Čaputová odchádza na záver slávnostnej schôdze Národnej rady SR pri príležitosti zloženia sľubu prezidenta SR Petra Pellegriniho v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Na snímke členovia čestnej stráže prezidenta SR počas príchodu na slávnostnú schôdzu Národnej rady SR pri príležitosti zloženia sľubu prezidenta SR Petra Pellegriniho v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Na snímke príslušníci bezpečnostných zložiek pred prehliadkou jednotiek Ozbrojených síl SR na Hviezdoslavovom námestí v rámci inaugurácie prezidenta SR Petra Pellegriniho 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Na snímke príchod jednotiek Ozbrojených síl SR na Hviezdoslavovom námestí na prehliadku v rámci inaugurácie prezidenta SR Petra Pellegriniho 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Na snímke sprava prezident SR Peter Pellegrini, vicepremiér a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD) počas prehliadky jednotiek Ozbrojených síl SR na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave 15. júna 2024.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Na snímke vľavo správca Farnosti svätého Martina Peter Slepčan víta prezidenta SR Petra Pellegriniho, ktorý prichádza na slávnostnú bohoslužbu slova Te Deum do Dómu svätého Martina po zložení sľubu prezidenta SR 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Jakub Kotian


Na snímke uprostred rímskokatolícky arcibiskup metropolita Bratislavskej arcidiecézy Stanislav Zvolenský počas slávnostnej bohoslužby slova Te Deum v Dóme svätého Martina po zložení sľubu prezidenta SR Petra Pellegriniho 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Jakub Kotian


Na snímke nový prezident SR Peter Pellegrini pozdravuje ľudí pri odchode z Dómu svätého Martina po slávnostnej bohoslužbe slova Te Deum po jeho zložení sľubu prezidenta SR 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Jakub Kotian


Na snímke uprostred bývalá prezidentka SR Zuzana Čaputová pred symbolickým odovzdaním Prezidentského paláca novému prezidentovi SR Petrovi Pellegrinimu 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke nový prezident SR Peter Pellegrini počas prevzatia Prezidentského paláca z rúk jeho predchodkyne Zuzany Čaputovej 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke nový prezident SR Peter Pellegrini a jeho predchodkyňa Zuzana Čaputová počas symbolického odovzdania Prezidentského paláca 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Na snímke prezident SR Peter Pellegrini počas prehliadky Čestnej stráže prezidenta SR po prevzatí Prezidentského paláca od predchodkyne Zuzany Čaputovej v Bratislave 15. júna 2025.
Foto: TASR - Michal Svítok