Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

OBRAZOM: Takto prebiehala návšteva holandského kráľovského páru

Na snímke zľava holandská kráľovná Maxima, holandský kráľ Viliam Alexander, prezidentka SR Zuzana Čaputová a jej partner Juraj Rizman pózujú na nádvorí Prezidentského paláca v Bratislave v utorok 7. marca 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Teraz.sk prináša fotoreportáž z tejto návštevy.

Bratislava 9. marca (Teraz.sk/TASR) - Holandský kráľovský pár pricestoval na Slovensko v utorok (7. 3.). Hlavnými témami návštevy boli otázky právneho štátu a ochrany klímy, vrátane prechodu na obehové hospodárstvo, ako aj podpora inklúzie a rozmanitosti v spoločnosti. Išlo o prvú kráľovskú návštevu na Slovensku takmer po 13 rokoch.

Na snímke holandský kráľ Viliam Alexander (druhý zľava) a prezidentka SR Zuzana Čaputová (vľavo) počas prehliadky čestnej stráže na nádvorí Prezidentského paláca v Bratislave v utorok 7. marca 2023.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Na snímke zľava holandská kráľovná Maxima, holandský kráľ Viliam Alexander, prezidentka SR Zuzana Čaputová a jej partner Juraj Rizman pózujú v Prezidentskom paláci v Bratislave v utorok 7. marca 2023.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Na snímke holandský kráľ Viliam Alexander (vpravo), holandská kráľovná Maxima (druhá sprava), prezidentka SR Zuzana Čaputová (vľavo) a jej partner Juraj Rizman (druhý zľava) počas plenárneho rokovania delegácií v Prezidentskom paláci v Bratislave v utorok 7. marca 2023.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Na snímke holandský kráľ Viliam Alexander počas spoločnej tlačovej konferencie s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou (nie je na snímke) v Prezidentskom paláci v Bratislave v utorok 7. marca 2023.
Foto: TASR - Jaroslav Novák



Na snímke zľava holandská kráľovná Maxima, holandský kráľ Viliam Alexander, prezidentka SR Zuzana Čaputová a jej partner Juraj Rizman počas návštevy Lisztovej záhrady 7. marca 2023 v Bratislave.
Foto: TASR - Jakub Kotian


Na snímke zľava holandská kráľovná Maxima, holandský kráľ Viliam Alexander, prezidentka SR Zuzana Čaputová a jej partner Juraj Rizman počas pietneho aktu pri pamätníku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej na Námestí SNP 7. marca 2023 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Na snímke holandský kráľ Viliam Alexander a holandská kráľovná Maxima počas pietneho aktu pri pamätníku Brána slobody na Devíne 7. marca 2023.
Foto: TASR - Pavel Naubauer


Na snímke holandský kráľ Viliam Alexander počas príhovoru na štátnej večeri pri príležitosti návštevy holandského kráľovského páru 7. marca 2023 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke zľava holandský kráľ Viliam Alexander, prezidentka SR Zuzana Čaputová a holandská kráľovná Maxima počas štátnej večere podávanej prezidentkou SR pri príležitosti návštevy holandského kráľovského páru 7. marca 2023 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke holandský kráľ Viliam-Alexander počas prezentácie zálohovacieho systému PET fliaš a plechoviek v Bratislave 8. marca 2023.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Na snímke zľava holandská kráľovná Maxima, kráľ Viliam-Alexander a prezidentka SR Zuzana Čaputová počas otvorenia Slovensko-holandského biznis fóra „Future Is Now“ v Zimnej jazdiarni v areáli Bratislavského hradu 8. marca 2023 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavel Neubauer



Na snímke zľava holandská kráľovná Maxima, kráľ Viliam-Alexander a dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger počas stretnutia na Úrade vlády SR 8. marca 2023 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


Na snímke uprostred vpravo holandská kráľovná Maxima a uprostred vľavo holandský kráľ Viliam Alexander počas návštevy Základnej školy Miloša Janošku v Liptovskom Mikuláši 9. marca 2023.
Foto: TASR - František Iván


Na snímke holandský kráľ Viliam Alexander a holandská kráľovná Maxima počas návštevy Tatranského národného parku. Podbanské, 9. marca 2023.
Foto: TASR - František Iván


Na snímke sprava v pozadí partner prezidentky SR Zuzany Čaputovej Juraj Rizman, prezidentka SR Zuzana Čaputová, holandský kráľ Viliam-Alexander a holandská kráľovná Maxima počas návštevy kostola sv. Juraja v Spišskej Sobote 9. marca 2023.
Foto: TASR - František Iván