Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Obstarávanie na tlač vládnych novín by mohlo byť vyhlásené 12. októbra

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Úrad vlády SR nedávno uviedol, že noviny budú vychádzať ako bezplatný mesačník s predpokladaným rozsahom 32 strán.

Bratislava 21. septembra (TASR) - Verejné obstarávanie na tlač a distribúciu vládnych novín by mohlo byť vyhlásené 12. októbra tohto roka. Vyplýva to z oznámenia vo Vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Zabezpečiť sa ním majú všetky etapy výrobného procesu vládnych novín až po ich doručenie do domácností.

"Verejný obstarávateľ pripravuje prípravné trhové konzultácie a predbežné zapojenie záujemcov/hospodárskych subjektov na účel prípravy následného verejného obstarávania, informovania hospodárskych subjektov za účelom overenia si aktuálnosti, objektívnosti a primeranosti požiadaviek na plnenie predmetu zákazky a stanovenia nediskriminačných podmienok," píše sa vo vestníku ÚVO.

V rámci obstarávania sa majú zabezpečiť všetky etapy tlačiarenského výrobného procesu "od prijatia tlačových podkladov od verejného obstarávateľa až po doručenie finálneho výrobku na miesto určenia vrátane dopravy a balenia". Predmetom je teda aj výber distribútora na zabezpečenie neadresného doručenia novín od prijatia výtlačkov z distribučného miesta v Bratislave až po ich doručenie do všetkých schránok domácností na Slovensku.

Úrad vlády (ÚV) SR nedávno pre TASR uviedol, že noviny budú vychádzať ako bezplatný mesačník s predpokladaným rozsahom 32 strán. Príprava na obstarávanie podľa úradu trvá dlhšie aj preto, lebo podmienky chcú nastaviť tak, aby sa mohlo do súťaže prihlásiť čo najviac uchádzačov nielen zo Slovenska, ale aj z okolitých krajín. Úrad chce prostredníctvom novín dosiahnuť väčšiu informovanosť o tom, ako funguje štát.

Zámer vydávať noviny zaradila vláda do svojho programového vyhlásenia. Kabinet sa v ňom zaviazal zabezpečiť pravidelné informovanie občanov prostredníctvom doručovania bezplatných informačných novín do domácností. Obsahovať majú odpočet činnosti jednotlivých ministerstiev. Financované budú z rozpočtu úradu vlády. Vydávanie novín kritizovali okrem opozície aj viacerí členovia koalície.