Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Obvinená Renáta D., ktorú doviezli z Iraku, zostáva vo väzbe

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dôvodom väzby je obava z možného úteku a z pokračovania v trestnej činnosti.

Bratislava 7. marca (TASR) - Z terorizmu obvinená Renáta D., ktorú vládny špeciál dopravil vo februári z Iraku na Slovensko, zostáva vo väzbe. Najvyšší súd (NS) SR v utorok potvrdil väzobný verdikt Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Rozhodnutie je právoplatné. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Najvyšší súd na utorkovom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry i obvinenej Renáty D. "Sťažnostné námietky obvinenej senát vyhodnotil ako nedôvodné," priblížila hovorkyňa.

Dôvodom väzby je obava z možného úteku a z pokračovania v trestnej činnosti. Najvyšší súd rovnako ako ŠTS neakceptoval kolúznu väzbu obvinenej.

Renáta D. čelí obvineniu pre obzvlášť závažný zločin založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny, obzvlášť závažný zločin vojnového bezprávia a prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

K jej preprave na Slovensko došlo vo februári na základe repatriácie slovenských občanov, ktorú zabezpečuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.