Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Obvinenému expodpredsedovi ÚVO Andrejovi H. zrušili obvineni

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Bývalý podpredseda bol stíhaný ako pomocník pri zločine machinácie vo verejnom obstarávaní z čias, keď bol podpredsedom ÚVO.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zrušil obvinenie bývalému podpredsedovi Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Andrejovi H. TASR to potvrdil jeho obhajca Peter Erdős. Andrej H. bol zadržaný a obvinený v rámci júnovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Mýtnik II.

"Môžem potvrdiť, že mi bolo doručené rozhodnutie o sťažnosti voči uzneseniu o vznesení obvinenia môjho klienta Andreja H., na základe ktorej rozhodol dozorujúci prokurátor tak, že zrušil obvinenie môjmu klientovi. V podstate aj v odôvodnení sťažnosti konštatoval tie tvrdenia, ktoré sme uvádzali od začiatku, že skutok, ktorý sa kládol za vinu môjmu klientovi, nie je trestný čin, respektíve konanie môjho klienta nevykazuje znaky žiadnej trestnej činnosti," objasnil obhajca.

Bývalého podpredsedu predstavenstva MH Manažmentu Andreja H. 17. júna prepustili zo zadržania, pričom ho zadržali v ten istý deň. Stíhaný bol ako pomocník pri zločine machinácie vo verejnom obstarávaní z čias, keď bol podpredsedom ÚVO.

NAKA v júni uskutočnila akciu Mýtnik II, pričom pôvodne obvinila šesť osôb z trestných činov legalizácie príjmu z trestnej činnosti, korupcie a machinácie pri verejnom obstarávaní i verejnej dražbe. Zadržala dve osoby.