Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Finančník Martin K. aj riaditeľka SPF Gabriela B. budú stíhaní väzobne

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v piatok na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na väzobné stíhanie v prípade siedmich obvinených osôb. Ide o osoby, ktoré Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v stredu 19. mája 2021 v súvislosti s korupciou na Slovenskom pozemkovom fonde (SPF) v rámci akcií Latifundista a Feudál. Na snímke vľavo Gabriela B. Foto: TASR - Michal Svítok

Dušan Ivan, advokát Martina K. pre TASR potvrdil, že voči rozhodnutiu ŠTS podali sťažnosť. Rozhodovať o nej bude NS SR.

Bratislava 23. mája (TASR) - Finančník Martin K., riaditeľka Slovenského pozemkového fondu (SPF) Gabriela B. a ďalších päť obvinených pre korupciu bude stíhaných väzobne. Rozhodol o tom Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku v sobotu večer. Rozhodnutie nie je právoplatné. Médiá o tom informoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

"Sudkyňa pre prípravné konanie ŠTS rozhodla tak, že uznala dôvodnosť trestného stíhania všetkých obvinených a súčasne všetkých obvinených vzala do kolúznej väzby. Dôvod preventívnej väzby neuznala ani u jedného z obvinených, a preto som podal sťažnosť na Najvyšší súd (NS) SR, ktorý o veci následne rozhodne," uviedol prokurátor.

Dušan Ivan, advokát Martina K. pre TASR potvrdil, že voči rozhodnutiu ŠTS podali sťažnosť. Rozhodovať o nej bude NS SR.

NAKA zadržala v stredu (19. 5.) osem osôb pre korupčnú trestnú činnosť súvisiacu s SPF, sedem z nich obvinila. Išlo o policajné akcie s krycími názvami Latifundista a Feudál. Osoby sú obvinené z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prijímanie úplatku, podplácanie a zneužívanie právomoci verejného činiteľa.