Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Obvinení z objednávky vrážd prokurátorov zostávajú vo väzbe

Na archívnej snímke sedí obvinená Alena Zs. Foto: TASR Michal Svítok

Alena Zs. a Darko D. zostávajú vo väzbe pre obavy z úteku, pokračovania v trestnej činnosti a ovplyvňovania svedkov.

Bratislava/Pezinok 12. októbra (TASR) – Alena Zs. a ďalší dvaja obvinení z objednávky vrážd v súčasnosti už generálneho prokurátora Maroša Žilinku, špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a prokurátora Petra Šufliarskeho zostávajú vo väzbe. V utorok o tom rozhodol Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Potvrdila to právna zástupkyňa obvineného Darka D. Dagmar Matušková. Rozhodnutie nie je právoplatné.

"U všetkých obvinených aj u môjho klienta súd rozhodol o ponechaní vo väzbe z dôvodov, pre ktoré boli do väzby vzatí," spresnila Matušková. Podotkla, že Alena Zs. a Darko D. zostávajú vo väzbe pre obavy z úteku, pokračovania v trestnej činnosti a ovplyvňovania svedkov. Doplnila, že u Dušana K. kolúzne dôvody väzby pominuli už skôr.

"Zaregistroval som v médiách túto informáciu, že bola ponechaná vo väzbe. Bližšie sa k tomu neviem vyjadriť, nakoľko z dôvodu kolízie s iným pojednávaním som poveril kolegyňu na zastupovanie v tomto konaní. Samotné uznesenie mi bude doručené pravdepodobne zajtra," uviedol pre TASR obhajca Aleny Zs. - Štefan Nezsméry.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v závere septembra na ŠTS v súvislosti s prípravou vrážd prokurátorov obžalobu na päť osôb - Mariana K., Alenu Zs., Tomáša Sz., Dušana K. a Darka D. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017, prijať ju mala Alena Zs.

Žilinka a Šufliarsky v minulosti vyjadrili presvedčenie, že motívom objednávky bola ich práca a Lipšic je presvedčený, že objednávateľom bol podnikateľ Marian K. Prípravu vrážd vyšetroval najprv Úrad inšpekčnej služby, neskôr ho prebrala Národná kriminálna agentúra.