Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Obvinený Adam P. z kauzy vraždy D. Tupého zostáva stíhaný vo väzbe

Ilustračné foto Foto: TASR

Rozhodnutie nie je právoplatné.

Bratislava 9. júna (TASR) - Obvinený Adam P., ktorý je podozrivý z vraždy študenta Daniela Tupého, zostáva vo vyšetrovacej väzbe. Mestský súd Bratislava I v piatok zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné. TASR to potvrdil obhajca Adama P. Michal Ellinger.

Súd pri rozhodovaní neprijal ani záruky v podobe dôveryhodných osôb, záujmového združenia či zloženia kaucie. "Proti rozhodnutiu sme dali sťažnosť, pôjde to na rozhodnutie na Krajský súd v Bratislave," doplnil obhajca.

Obvinený sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavy, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému stíhaniu.

Obhajca obvineného už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine. Adam P. má pozastavený výkon advokácie.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.