Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Obyčajní vyzývajú Hrdú a Kravca, aby zdôvodnili svoj manažérsky prínos

Pavol Kravec Foto: TASR/Pavel Neubauer

Bývalej šéfke Slovenskej pošty Marcele Hrdej totiž po 14 mesiacoch prislúcha odmena vo výške 178.000 eur, bývalý šéf železníc mal zas z funkcie odísť so zlatým padákom vo výške takmer 170.000 eur.

Bratislava 11. júna (TASR) - Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) vyzvali bývalú šéfku Slovenskej pošty Marcelu Hrdú a bývalého generálneho riaditeľa Železničnej spoločnosti Slovensko Pavla Kravca, aby zdôvodnili, v čom spočíval ich manažérsky prínos, na základe ktorého získali vysoké odmeny. Hnutie žiada, aby zdôvodnenie verifikoval aj rezort dopravy. Hrdej po 14 mesiacoch prislúcha odmena vo výške 178.000 eur, Kravec mal zas z funkcie odísť so "zlatým padákom" vo výške takmer 170.000 eur.


Pokiaľ na výzvu hnutia nezareagujú do siedmich dní, poslanci hnutia sú pripravení využiť všetky právne prostriedky na preverenie procesu tvorby týchto zmlúv, ich oprávnenosti a navrhnú riešenia, ktoré budú brániť takémuto plytvaniu štátnymi financiami v budúcnosti," napísalo hnutie v tlačovej správe pre médiá.

Marcela Hrdá
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Podľa OľaNO vytvára obsadzovanie vysokých funkcií straníckymi nominantmi ideálne prostredie pre korupciu a netransparentné narábanie s financiami daňových poplatníkov. "Vysoké odstupné pre straníckych nominantov v štátnych podnikoch sú už len zlatým klincom do rakvy efektívneho hospodárenia s verejnými financiami," doplnili matovičovci.