Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Komárno i okolité obce zostali po havárii potrubia bez vody

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Vodári sa následne usilovali dočerpať vodu, pomalým spôsobom natlakovať systém, a to tak, že obce na západ, čiže Nová Stráž, Zlatná, Zemianska Olča, boli okamžite prepojené na vodovod z Gabčíkova.

Komárno 15. augusta (TASR) – Obyvatelia Komárna a okolitých obcí zostali v piatok (14. 8.) popoludní bez vody. Dôvodom bola havária na hlavnom potrubí vodovodu, ktorá spôsobila prerušenie dodávky pitnej vody nielen v celom Komárne, ale aj v obciach Iža, Patince, Marcelová, Radvaň, Virt a Moča.

Podľa vyjadrenia riaditeľa spoločnosti KOMVaK – Vodárne a kanalizácie mesta Komárna Patrika Rumana dostala vodárenská spoločnosť v piatok popoludní viacero hlásení od obyvateľov celého okresu, že nemajú vodu. „Naši zamestnanci okamžite identifikovali haváriu pri vodárenskej veži v Komárne na Petöfiho ulici, kadiaľ vedie hlavné prívodné vodovodné potrubie. Pre haváriu na ňom prišli ľudia v celom Komárne a okolí o vodu, pretože tlak v samotnom potrubí vody poklesol na nulu, potrubia sa v celom meste vyprázdnili,“ informoval Ruman.

Vodári sa následne usilovali dočerpať vodu, pomalým spôsobom natlakovať systém, a to tak, že obce na západ, čiže Nová Stráž, Zlatná, Zemianska Olča, boli okamžite prepojené na vodovod z Gabčíkova. „Uzatvorili sme vodovod pri Novej Stráži, tak sme mohli natlakovať vodovodné potrubie v Komárne a dostať tak drvivej väčšine obyvateľov do domácností vodu,“ informoval Ruman. V sobotu v skorých ranných hodinách začali pracovníci vodární s výkopovými prácami a odstraňovaním havarijnej situácie.