Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Obyvatelia Prievidze a Bojníc si môžu odpáliť z betlehemského svetla

Betlehemské svetlo sa odovzdáva odpálením plamienka zo sviečky na sviečku, z ruky do ruky medzi miliónmi ľudí.

Prievidza/Bojnice 24. decembra (TASR) - Obyvatelia Prievidze a Bojníc si dnes môžu odpáliť z betlehemského svetla, ktoré dorazilo rýchlikom z Bratislavy 22. decembra. Betlehemské svetlo bude k dispozícii na tradičných stanovištiach v oboch mestách a na vigílnych svätých omšiach.

"Prievidzskí skauti a skautky rozdajú Betlehemské svetlo všetkým záujemcom dnes medzi 13.00 h a 14.00 h v Prievidzi na Dlhej ulici, Námestí slobody, sídliskách Žabník, Necpaly, Sever, Starom sídlisku a Zapotôčkach, a v Bojniciach pri nemocnici, v Kostole svätého Martina a bojnickej časti Dubnica," priblížil zborový vedúci prievidzských skautov Alojz Vlčko.

Okrem toho si Betlehemské svetlo môžu obyvatelia odpáliť aj po vigílnych svätých omšiach so začiatkom o 16.00 h pred Farským kostolom svätého Bartolomeja, Piaristickým kostolom a Farským kostolom svätej Térezie z Lisieux v Prievidzi a pred Kostolom svätého Martina v Bojniciach.

Betlehemské svetlo sa odovzdáva odpálením plamienka zo sviečky na sviečku, z ruky do ruky medzi miliónmi ľudí. "Tak, ako tento plamienok spája ľudí, chceme spojiť aj Prievidzu a celú hornú Nitru s ostatnými mestami na Slovensku a vytvoriť symbolickú reťaz Svetla," doplnil Vlčko.