Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Ocenenie Angažovaná škola získala jedna základná a jedna stredná škola

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Víťazom v kategórii základná škola a držiteľom zlatej značky Angažovaná škola sa stala Základná škola Marcelová s projektom Plníme detské sny.

Bratislava 25. novembra (TASR) - V rámci tretieho ročníka ocenenia Angažovaná škola ocenili jednu základnú a jednu strednú školu. Do oceňovania sa v roku 2022 prihlásilo osem škôl s 11 projektmi. TASR o tom informovala Eva Ščepková, PR manažérka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií.

Oceňovanie s názvom Angažovaná škola je zamerané na zdôraznenie a ocenenie práce škôl, ktoré realizujú "service learningové projekty", podporujú aktívne občianstvo mládeže a realizujú aktivity v prospech komunity, ktorými dosahujú vzdelávacie ciele. "Tretí ročník oceňovania ukázal zmenu v kvalite výchovy k dobrovoľníctvu na školách. Školy už nevnímajú priestor na dobrovoľníctvo svojich žiakov iba v zbierkach a jednodňových podujatiach na skrášlenie verejného priestoru. Pripravujú s nimi dlhodobé projekty, ktoré menia komunitu a rozvíjajú všetkých ich účastníkov – žiakov, ale aj prijímateľov služby," uviedla Dominika Hradiská, riaditeľka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií, organizátora oceňovania Angažovaná škola.

Víťazom v kategórii základná škola a držiteľom zlatej značky Angažovaná škola sa stala Základná škola Marcelová s projektom Plníme detské sny. V rámci projektu žiaci zrenovovali autobusove zastavky, vyčistili jasenovy lesik - ekopark a vybudovali oddychovo-relaxacnu zonu - detske ihrisko pre miestnu komunitu.

Druhým držiteľom zlatej značky Angažovaná škola je Gymnázium Stropkov s projektom Srdce pre seniorov. Študenti so seniormi trávili aktívne voľný čas, či už pri spoločenských hrách, alebo na tvorivých dielňach.

Viacerým školám pridelili značku Angažovanej školy 2022.