Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Ocenenie svätého Gorazda si prevzalo 60 pedagógov

Z odovzdávania Cien svätého Gorazda v Bratislave v piatok 29. apríla 2022. Foto: TASR Michal Svítok

Veľkú medailu, Malú medailu a Ďakovný list sv. Gorazda udelilo MŠVVaŠ pedagógom, ktorí sa pričinili o rozvoj školstva na Slovensku.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR v piatok ocenilo 60 pedagógov a 30 žiakov a študentov cenou svätého Gorazda. TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva školstva SR.

"Oceňujeme obetavosť, pracovitosť, vytrvalosť, snahu a úspechy učiteľov a žiakov. Sú to hodnoty, ktoré tvoria túto spoločnosť a pomáhajú jej napredovať,“ uviedol minister školstva Branislav Gröhling (SaS) pri slávnostnom oceňovaní.

Veľkú medailu, Malú medailu a Ďakovný list sv. Gorazda udelilo MŠVVaŠ pedagógom, ktorí sa pričinili o rozvoj školstva na Slovensku. "Cenou sv. Gorazda ocenilo aj žiakov a študentov za úspešnú reprezentáciu na medzinárodných predmetových olympiádach, športových a vedomostných súťažiach," doplnil odbor komunikácie.

Ocenenia nesúce meno svätého Gorazda sú najvyšším stupňom ocenenia pedagógov v rezorte a tradujú sa od roku 1997. Veľkú medailu svätého Gorazda si prevzalo 10 pedagógov a Malú medailu MŠVVaŠ udelilo 20 pedagógom. Ďakovný list svätého Gorazda si prebralo 30 učiteľov. Oceňovanie prebiehalo v priestoroch Zimnej jazdiarne Bratislavského hradu.