Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

O ocenenie Via Bona zabojuje 22 nominácií

Foto: Nadácia Pontis

Nadácia Pontis tento rok prijala 66 nominácií firiem na Via Bona Slovakia. Toto prestížne ocenenie každoročne udeľuje inšpiratívnym projektom v oblasti zodpovedného podnikania a firemnej filantropie.

Bratislava 19. marca (TERAZ.sk-OTS) - Hodnotiaca komisia posunula do užšieho výberu 22 nominácií firiem, ktoré majú na Slovensku odvahu meniť veci k lepšiemu.

Ocenenie aj tento rok vyzdvihne príbehy s konkrétnym prínosom pre zamestnancov, zákazníkov, ale aj za pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú. Postupujúce firmy prinášajú inšpiratívne riešenia v oblasti ochrany životného prostredia, pomáhajú zdravotne znevýhodneným, sociálne slabším, seniorom, deťom z detských domovov, ľuďom bez domova či matkám s deťmi v krízových centrách,“ vysvetľuje riaditeľka Nadácie Pontis Lenka Surotchak.

Firmy, ktoré postupujú do finále, Nadácia Pontis uverejnila na webovej stránke www.viabona.sk. Ocenenia získajú v 7 kategóriách: Zelená firma, Skvelý zamestnávateľ, Prozákaznícka firma, Podporovateľ dobrovoľníctva, Dobrý partner komunity, Zodpovedná veľká firma a zodpovedná malá/stredná firma roka 2012. Víťazi budú vyhlásení 11. apríla 2013 počas galavečera v Refinery Gallery v Bratislave.

Trinásty ročník Via Bona tento rok presiahne aj hranice Slovenska. Jedna malá a jedna veľká firma bude Slovensko zastupovať na European CSR Award v Bruseli. Firmy s najlepšími príkladmi zodpovedného podnikania sa prvýkrát porovnajú s lídrami z 27 európskych krajín. Celoeurópsky projekt zastrešujú organizácie CSR Europe a Business in the Community. Spolu s Nadáciou Pontis sa na koordinácii európskeho ocenenia European CSR Award podieľa ďalších 28 organizácií z Nórska, Veľkej Británie, Belgicka, Chorvátska, Českej republiky a z ďalších krajín.