Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Ocenenie žiakov preložili na jar, spojí sa s odmeňovaním pedagógov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Z viac ako 200 nominácií vybrala odborná komisia na ocenenie spolu 30 žiakov, uviedlo ministrestvo školstva.

Bratislava 14. novembra (TASR) – Oceňovanie žiakov a študentov pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR preložilo na jar. Spojené bude s oceňovaním pedagógov pri príležitosti Dňa učiteľov. Pre TASR to potvrdil odbor komunikácie a marketingu rezortu školstva.

Ministerstvo školstva v súlade so smernicou o postupe pri morálnom oceňovaní vyzvalo školy na predloženie nominácií na ocenenie žiakov základných škôl, základných umeleckých škôl a stredných škôl, ako aj študentov vysokých škôl pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva. "Návrhy na ocenenie Ceny sv. Gorazda rezort školstva spracoval, následne zasadla odborná komisia zložená z viacerých odborníkov. Z viac ako 200 nominácií vybrala odborná komisia na ocenenie spolu 30 žiakov (desať žiakov základných škôl a základných umeleckých škôl, desať stredoškolákov a desať študentov vysokých škôl)," spresnilo ministerstvo školstva.

Vzhľadom na vývoj pandemickej situácie sa oceňovanie pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva – Cena sv. Gorazda, uskutoční budúci rok na jar spolu s oceňovaním pedagógov pri príležitosti Dňa učiteľov. "V minulom roku nebolo možné zorganizovať podujatie pre šírenie ochorenia COVID-19 a oceneným sme poďakovanie zasielali iba prostredníctvom pošty," priblížilo ministerstvo školstva. Ako dodal rezort školstva, oceňovanie plánujú realizovať v režime plne zaočkovaných, preto všetkým vybraným nominantom dajú v dostatočnom predstihu vedieť termín konania, aby sa na slávnostnom podujatí mohli zúčastniť.