Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Očkovanie vakcínou Sputnik V sa spúšťa v krajoch postupne

Zdravotníčka pripravuje vakcíny proti ochoreniu Covid-19 na očkovanie, vľavo vakcína čínskej farmaceutickej spoločnosti Sinopharm, uprostred Sputnik V a Pfizer vo vakcinančnom centre nákupného centra v Belehrade 6. mája 2021, archívne foto. Foto: TASR/AP

Očkovanie vakcínou Sputnik V je určené pre osoby vo veku od 18 do 60 rokov.

Bratislava 5. júna (TASR) - Očkovanie vakcínou Sputnik V proti ochoreniu COVID-19 sa vo vakcinačných centrách na Slovensku spustí postupne. Očkovať sa začiatkom budúceho týždňa začne v Bratislavskom a Žilinskom kraji, postupne sa budú pridávať aj ďalšie kraje. V každom kraji je jedno vakcinačné centrum. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) Zuzana Eliášová.

"Očkovanie v centrách sa spúšťa postupne. Od pondelka (7. 6.) sa očkuje v Bratislavskom a Žilinskom kraji, následne v utorok sa pripája Nitriansky kraj, vo štvrtok Trenčiansky a Banskobystrický kraj, a počas nasledujúceho víkendu sa začne ruskou vakcínou očkovať v Trnavskom, Prešovskom a Košickom kraji," priblížila Eliášová.

Očkovanie vakcínou Sputnik V je určené pre osoby vo veku od 18 do 60 rokov. Ministerstvo sa riadi oficiálnymi informáciami od výrobcu, ktoré hovoria o takejto vekovej hranici. Rezort však zároveň potvrdil, že koncom týždňa dostal dokument v ruskom jazyku, ktorý momentálne analyzuje. Odvolal sa naň aj minister financií Igor Matovič (OĽANO), podľa ktorého sa ruskou vakcínou môžu očkovať aj ľudia starší ako 60 rokov. Ministerstvo dokument analyzuje, verejnosť chce informovať budúci týždeň.

Miesta na očkovanie vakcínou Sputnik V (kompletný zoznam):


Banskobystrický kraj

Všeobecná nemocnica Lučenec


Bratislavský kraj

VKOC Sputnik – Poliklinika cudzokrajných chorôb, Americké námestie



Košický kraj


VKOC Michalovce



Nitriansky kraj

Fakultná nemocnica Nové Zámky



Prešovský kraj

VKOC Bardejov



Trenčiansky kraj

Nemocnica Bojnice



Trnavský kraj

VKOC Piešťany



Žilinský kraj

Epidemiologická ambulancia Žilina, Sasinkova